Sérülés utáni regenerálódás

sérülésTörés, zúzódás és egyéb sérülés után a regenerálódás igen hosszú folyamat, ám érdemes elgondolkodni azon, hogy a regenerálódás miért gyorsabb az egyik embernél, mint a másiknál.

Nyilvánvalóan az életkor valamelyest befolyásolja azt a tényezőt, hogy egy sérülés után ki mennyi ideig regenerálódik, valamint a sérülés típusa és súlyossága is befolyásolja azt, ám nem ez az egyetlen válasz a kérdésre.

Az immunrendszer állapota nagymértékben meghatározza egy törés, zúzódás vagy egyéb sérülés utáni regenerálódás hosszát, intenzitását. Amikor az immunrendszer optimális állapotban van, akkor a regenerálódás gyors és zökkenőmentes.

Az immunrendszert nem elegendő olyan szinten tartani, hogy a hétköznapi folyamatokat képes legyen ellátni, hanem gondolni kell arra, hogy történhet bármi, minek révén nagyobb energia mennyiségre van szükség, például egy sérülés, mely után a felépülés plusz energiákat követel a szervezettől.

Eddig csak a törésről, zúzódásról volt szó, ám a kisebb sebek is okozhatnak problémát, mert azok nem megfelelő regenerálódás révén begyulladhatnak.

A gyulladás egyfajta immunválasz, mely azt hivatott közölni, hogy nincs megfelelő energiamennyiség tartalékban, tehát a regenerálódás nem megfelelő, esetleg szövődmények is előfordulhatnak.

Sokszor látni olyat, hogy valaki megsérül, azután a seb másnapra már alig látszik, ez esetben az immunrendszer megfelelő állapotban van, és sok energiát tud a gyógyításra, a regenerálódásra fordítani, nem kell azt elvonnia más létfontosságú szervek működésétől.

Ám az is előfordul, hogy egy apró sérülés révén keletkezett sebbel valaki heteken át kínlódik, míg végül orvosi segítséget kér, mert a regenerálódás nem következik be és a sebgyulladás révén végül antibiotikumokra van szükség, ami sok esetben az immunrendszer állapotának további romlásához vezet.

Érdemes megfelelő táplálkozás révén energiát felhalmozni, valamint az energiaszintet optimális állapotban tartani ahhoz, hogy az ilyen sérülések után a regenerálódás zavartalan és gyors legyen.

Az AKTIV árpa formula napi fogyasztása megoldja ezt a problémát, így az esetleges sérülések után a regenerálódás jóval rövidebb időt vesz igénybe.Terméktapasztalatok:

P. Zsuzsa 41 éves
(Emésztés)
Sokkal könnyebben emésztem meg még a zsíros vagy füstölt élelmiszereket is, nincs puffadás. 1 hónap után, után vettem észre, a bőrön is bársonyosabb, nem szárad ki. Valóban nem kell annyi kávé, mint korábban ahhoz, hogy végig bírjam energiával a napot.B. Attila 32 éves sportújságíró
Egy hónapi szedés legértékesebb eredménye, hogy a hónap végére az éhségérzetem lecsökkent egy minimális szintre. Ez napi 3-szori szedés eredménye. Az energiaszintem javult, és észrevehető, hogy az étkezések utáni lelazulás, álmosodás eltűnőben van.Piroska néni 60 éves gyógymasszőr
Reggelire szoktam az AKTIV Árpa Formulát fogyasztani. 2 púpozott evőkanállal teszek belőle fél liter tejbe. Egész nap jól érzem magam, nem vagyok éhes, pár falatot vacsorára csak szokásból eszem.B. Gyuláné 68 éves nyugdíjas
Egy hónap AKTIV Árpa fogyasztása után jó az étvágyam, nincs szorulásom. Energikusabb vagyok nappal, és jobban alszom éjszaka.N. János 40 éves taxis
(Gyomorbántalmak)

’83 óta van gyomorfekélyem. Másfél éve elváltam és ez anyagilag és idegileg is megviselt. Kiújult a gyomorfekélyem és erős szúró fájdalmat éreztem és ez savtúltengéssel párosult. Bármit tettem a fájdalom csak fokozódott. 3 hónapja fogyasztom az AKTIV-ot, napi egyszeri, reggeli étkezéssel. Azóta mind a gyomorbántalmaim, mind az emésztőrendszerem, az ideg-rendszerem helyreállt. Ezenfelül rendkívül felfrissültnek és fittnek érzem magam. Nyugodtan alszom.